Keno Vinstplan

Keno är ett turspel som man idag kan spela hos ett flertal olika operatörer såsom Unibet, Vera & John, Betsson och svenska spel. Man väljer själv hur många bollar man vill spela på. Max antal bollar är elva och minimum är en eller två beroende på operatör.  Varje antal bollar har sin egen vinstplan.  Vinstplanen visar hur mycket du vinner vid olika resultat.

En Keno vinstplan är lätt att läsa och visar lättöverskådligt hur mycket pengar man vinner vid olika antal rätt på en Keno nivå. Var noga med att se vilken insats vinstplanen grundar sig på. Om en Keno vinstplan till exempel är baserad på en insats om5 kronor så kommer du vinna dubbelt så mycket som tabellen visar om du istället satsat 10 kronor (dvs dubbelt så mycket).

Om du granskar Keno vinstplanen för ett antal operatörer ser du att du normalt måste ha alla rätt för att få någon vinst om du spelar på en- eller tvåbollsnivån, medan du redan på trebollsnivån börjar kunna vinna med mindre än alla rätt.

Exakt vinst på en keno vinstplan kan variera mellan olika operatörer. Det är därför rekommendabelt att läsa keno vinstplanen hos den operatör där man tänker spela hos innan man satsar några pengar.  Skillnaderna är ofta små hos svenska operatörer men det är ändå en bra vana att lägga sig till med (och inte bara för keno utan även vad gäller vinstplanerna för andra spel). Läs en Keno vinstplan noggrant eftersom alla angivna priser inte alltid är i pengar.  Ett exempel på detta är att lägsta vinsten på många av Svenska Spels keno vinstplaner inte betalas ut som pengar utan i form av ett frispel på HuxFlux  på samma nivå som kenospelet

Många keno vinstplaner visar inte bara vinsterna vid olika resultat utan även oddset för att det resultatet skall inträffa.