Kung Keno

Det går att spela Keno på många olika vis och skillnaderna mellan de olika spelen handlar för det mesta om hur många nummer du satsar på. Kung Keno kan ge dig en extra chans att vinna och många upplever att Kung Keno är den allra bästa varianten av Keno. I Sverige spelas Keno gärna via Svenska Spels dragningar och därför kan man säga att Kung Keno även är ett av de allra säkraste alternativen för Keno spel eftersom det är så väldigt svenskt. För att förstå hur du kan dra nytta av Kung Keno så måste du först lära dig grundspelet och det går snabbt för vem som helst.

Grundspelet
I Svenska Spels Keno så spelar man med 70 nummer från vilka 20 dras. Du kan satsa på 11 nummer och varje nummer benämns som rad. Skulle du ha otrolig tur och pricka 11 nummer av de 20 som dras rätt så vinner du 5 miljoner kronor. Detta är grundspelet för Liten och Stor Keno och när du lägger till det som kallas för Kung Keno så kan vinstbeloppet bli hela 15 miljoner kronor vid en fullträff. Kung Keno är ett extranummer som dras av de 20 numren och skulle du ha detta nummer i din vinstrad så kan din vinst fördubblas eller kanske till och med tredubblas.

Hur väljer du Kung Keno?
Det finns så många sätt att välja nummer i Keno och när man dessutom ska välja ett alldeles speciellt tur nummer så gäller det att tänka till. En del väljer ett personligt tur nummer oberoende av om detta finns med i någon kombination i den satsade raden medan andra fördrar att välja ett nummer som ofta återkommer i raden, till exempel 1 om man har 11, 21, 13 osv. Många gillar att spela med samma Kung Keno nummer tills de vinner med det och andra byter varje Keno omgång. Det är egentligen bara fantasin som kan sätta gränsen för hur kreativ man kan bli med sitt val för Kung Keno och det gör det hela så mycket roligare att kunna spela med denna extra vinstchans.

Kostnader med och utan Kung
En Liten Keno biljett kostar 30 kronor och om du väljer att lägga till Kung Keno så blir det dubbelt opp alltså 60 kronor. Den Stora Keno biljetten kostar 120 kronor med Kung Keno och 60 kronor utan. I stor Kung Keno spelar du med 12 rader och har alltså en lite större chans att verkligen pricka rätt med ditt valda Kung Keno nummer. Det finns även en variant som kallas för Keno Special och denna är den allra dyraste med Kung Keno då en sådan biljett kostar 240 kronor.

Strategier för Keno
Det är alltid bra att lära sig reglerna för Keno ordentligt innan man börjar satsa med pengar. Trots att spelet är relativt enkelt att förstå så kan man göra den bästa insatsen om man förstår skillnader mellan de olika biljetterna. Kung Keno är helt klart roligast att spela när du förstår grundspelet väl och inser just hur det extra valda numret kan påverka din vinst.